מקלחת נגישה ונוחה הינה חיונית לכל אדם בעל מוגבלויות או קשישים, הזקוקים למקלחת נוחה ונגישה על מנת להתקלח בצורה בטוחה ולהימנע מסיכונים שונים. בכתבה זו נסביר אודות תכנון מקלחת נגישה ונוחה לנכים וקשישים תוך ביצוע ההתאמות הנכונות לכל לקוח בהתאם לצרכיו ושמירה על בריאותו.
לקיחת מדידות ותכנון נכון ומוקדם של המקלחת:
אחד החלקים החשובים ביצירת חדר רחצה מונגש ומקלחון מונגש בפרט הוא לקחת מידות נכונות ולתכנן בצורה נכונה את המקלחת. איש מקצוע מנוסה מטעם שרה אמבט יגיע אליכם הביתה לקחת מדידות של המקלחון הרצוי, יבדוק את שטח חדר הרחצה הקיים ואת המקלחון העשוי להתאים בהתאם לשטח. חשוב להתאים את המידות של המקלחון לצרכיו של הנכה או הקשיש על ידי הרחבת פתח הכניסה למקלחת, ביצוע עבודות ריצוף ואינסטלציה תואמים, רכישת המקלחון המתאים ועוד.
פתח הכניסה לאמבטיה:
מקלחונים רגילים יהיו בעלי דלת כניסה ברוחב 60 ס"מ בדרך כלל. פתח כניסה אליו נכה עם כיסא גלגלים לא יוכל להיכנס אליו בדרך כלל. לכן חשוב יהיה להרחיב את הכניסה ל80 עד 100 ס"מ בדרך כלל (חשוב לזכור כי יש כיסאות גלגלים ברוחב 90 ס"מ ולכן בדרך כלל מומלץ להרחיב את הכניסה ככל האפשר).
ריצוף חדש למניעת החלקה:
בין אם המשתמש על כיסא רגיל, כיסא גלגלים או עומד תוך הישענות על הקיר או החזקת מעקה בטיחות – חשוב יהיה להחליף את הריצוף באמבטיה לריצוף מונע החלקה. כמו כן צבעי הריצוף צריכים להיות בולטים וברורים, שכן כאשר משהו כמו סבון או בקבוק שמפו נופלים על הרצפה הם יבלטו על שטח הרצפה ולא יסכנו את המשתמש.
בחירה במקלחון נגיש:
לעתים יש התלבטות בין אמבטיות לבין מקלחון רגיל בכל הנוגע לקשישים/נכים. בעוד אמבטיון עשוי לגרום למאמץ יתר בכניסה והיציאה מהאמבטיה סביר להניח כי מקלחון הזזה רגיל עשוי להיות הפתרון הטוב ביותר במקרה הזה. בחירת המקלחון צריכה לקחת בחשבון את צרכיו של המשתמש, גודל הפתח הרצוי, התקנת מעקה בטיחות פנימי על דפנות הקיר באמבטיה וכעת יישאר לכם להחליט רק לגבי הדלתות ופתח המקלחון. יש כמה אפשרויות בעניין זה: החל מהשארת אזור הכניסה למקלחון פתוח ושימוש בווילון למניעת זליגת המים החוצה ועד לשימוש בדלתות הנפתחות פנימה והחוצה או דלתות הזזה בהתאם לנוחות המשתמש.
אצלנו בשרה אמבט תמצאו את כל מה שאתם צריכים ליצירת מקלחת נגישה, בטוחה ונוחה לשימוש. לפרטים נוספים והזמנות ניתן ליצור עמנו קשר באתר או בטלפון ונשמח לעמוד לשירותכם.